Ens traslladem

Com molts sabeu des de finals de l'any passat ens vam traslladar al nucli antic del centre de Inca (Mallorca) i vam decidir recuperar una casa, que va ser un taller de sabates i on probablement va existir una terrisseria cap al segle XVII. El resultat és la casa Onsom24, un espai per a les idees, per a la creació, per trencar les regles i innovar amb majúscules. Una aposta per la reactivació econòmica, arquitectònica, cultural i social del nucli antic d´Inca (Mallorca). 

Com molts sabeu des de finals de l'any passat ens vam traslladar al nucli antic del centre de Inca (Mallorca) i vam decidir recuperar una casa, que va ser un taller de sabates i on probablement va existir una terrisseria cap al segle XVII.

El resultat és la casa Onsom24, un espai per a les idees, per a la creació, per trencar les regles i innovar amb majúscules. Una aposta per la reactivació econòmica, arquitectònica, cultural i social del nucli antic d´Inca (Mallorca).

La casa es va restaurar amb materials de bioconstrucció, substituint el ciment per morter de calç i la pintura plàstica per calç.

Es van descobrir les parets i van sortir a la llum un forn de terrisser, un arc gòtic de pedra del segle XIV i un arc de mig punt rebaixat de marès. El terra original de la casa és de còdol i es troba a 40 cm de l'actual.

Actualment continua el procés de recuperació de les portes de l'entrada, les bigues, les rajoles i les parets, que tornaran a ser emblanquinades durant el mes de juliol aprofitant el bon temps.

La casa disposa d´un corral on hem plantat un hort urbà ecològic segons la metodologia de John Seymour, famós per aplicar l´horticultura autosuficient. Al costat de l'hort hi ha un galliner amb quatre gallines que produeixen ous i s'alimenten exclusivament de gra i hortalisses.

Deixa un comentari

caCatalà
Saltar al contingut