Onsom.com compleix 3 anys

onsom.com ja ha fet tres anys i aquesta és la nostra petita història.

Al setembre del 2003 Vicenç Pardo i Bernat Català, vam unir a la nostra relació d'amistat les nostres experiències personals, acadèmiques i professionals per construir i desenvolupar un projecte empresarial: onsom.com. A partir d´aquí intensifiquem les reunions, conversem i plantegem el tema a amics i clients potencials, estudiem i analitzem el mercat i la competència.

Tot això ens permet detectar els avantatges i les mancances dels nostres competidors. Alguns dels nostres amics i clients potencials no acaben d'entendre de manera clara quines necessitats vol satisfer el nostre projecte. Així doncs, i gràcies a Barcelona Activa, intentem treballar la comunicació de la idea i allò que ens fa diferent a partir de seminaris, cursos, bibliografia… El resultat és molt positiu. Tenim definida la nostra activitat, la sabem comunicar i els nostres interlocutors l'entenen. Aquesta solidesa ens permet evolucionar cap a una empresa multidisciplinària que pot treballar a diferents camps establint sinergies entre la tecnologia i la comunicació empresarial i institucional.

Després d'analitzar les diferents formes jurídiques i els pros i contres, a l'abril del 2004, vam optar per constituir una societat limitada, ONSOM SL. Després dels tràmits corresponents, vam iniciar la nostra activitat empresarial al maig de 2004.

Al setembre de 2005 vam ser admesos al viver d'empreses del Centre Europeu d'Empreses Innovadores de les Illes Balears (CEEI Balears), coincidint amb una ampliació de la línia de crèdit que tenim contractada amb l'entitat bancària SA NOSTRA. Això ens va donar un gran impuls a tots els nivells: millora de la imatge corporativa, nous clients, accés a programes i ajuts, però sobretot, ens va permetre incrementar els nostres esforços en recerca, innovació i desenvolupament.

Durant aquests dos darrers anys no hem perdut el contacte amb Barcelona, on ja tenim alguns clients i viatgem amb freqüència i fomentem el contacte amb possibles clients, emprenedors, business angels, i sempre gràcies a Barcelona Activa.

Des de maig de 2006 vam participar al Programa d'Internacionalització d'Empreses (PIPE) programa que desenvolupen el Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern Balear i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissa i Formentera. Per desenvolupar aquestes fases del PIPE, l'empresa comptarà amb l'assessorament d'una persona especialitzada en comerç internacional (Promotor PIPE) i amb el suport de fins al 80% de les despeses relacionades amb la internacionalització de l'empresa per part de les institucions coorganitzadores daquest programa durant un període de 22 mesos.

Deixa un comentari

caCatalà
Saltar al contingut