Joan Vallespir

Promiscuïtat visual

Per a la propera convocatòria de Incart23 la casa d'Onsom albergarà una exposició col·lectiva de 5 artistes plàstics sota el títol de “Promiscuïtat visual”, la idea principal que envolta aquest projecte és donar impuls a l'art de l'illa de Mallorca i alhora promoure la paritat i els artistes joves.

El projecte està format per les i pels artistes Caterina Martorell, Joan Oliver, Joan Vallespir i els artistes novells Marc Gómez i Sabrina Jerez. Todos en conjunto han sido seleccionados intencionamente por nuestra comisaria, Isabel Serra, construint l'exposició envoltant diversos punts en comú que potser de cop i volta no s'intueixen però d'entre ells destaca l'expressió de les obres, que influeix cap a l'espectador a crear un recorregut visual, a més no ens deixa indiferent a simple vista, ja que ens endinsa un rol sentimental. I heus aquí el poder del sentiment que cada artista ha expressat a través de la pintura acrílica o l'oli, el dibuix, la tinta xinesa, el collage o la terracota entre d'altres, cosa que fa que es contempli cada obra amb un temps i un cura especial.

Més informació sobre la residència artística de Onsom.com

Inauguració
Divendres, 5 de maig de 2023 a les 19:00 hores 

Com arribar

C/ Om 24
07300 Inca, Mallorca

Patrocinen

Onsom.comLOPD Mallorca

Col·laborin

Cellers Can Vidalet Forn Sant Francesc Ajuntament d'Inca

Depenent de l'obra s'ha interpretat el treball de cada artista a través de la dolçor, la ira, el temps, la llibertat, la foscor, la sensualitat i la delicadesa transportant-nos a diferents moments viscuts de la nostra pròpia realitat com si fos una metàfora visual es tractés, fet ací d'on sorgeix el títol de l'exposició “Promiscuïtat visual”.

Joan Oliver

Les obres de Joan Oliver (Sa Cabaneta, 1978), s'inspiren de la refulgència, una revelació plena de claredat que ens arriba per sorpresa després de ressorgir del no-res. Les peces, matèria pura creada de l'instint més bàsic de l'ésser humà, ens conviden a la mirada contemplativa descobrint un univers íntim entre la foscor i la llum. Els símbols tòtems de poder i història ens acompanyen des dels inicis de l'art recordant el que ens representa des del més profund de la humanitat.

Caterina Martorell

Les obres Caterina Martorell (Lloseta, 1974), la sensibilitat i la seva pròpia experiència viscuda han forjat la seva obra, El poder de la ment o Guardians són un autoretrat de superació emocional plasmat a través de la pintura. L'artista es refugia mitjançant personatges i sentiments creant missatges positius cap a l'espectador, fent una reflexió íntima i sincera.

Joan Vallespir

El conjunt Noies platja de l'artista Joan Vallespir (Inca, 1969) juga amb les formes i la sensualitat femenina amagada darrere d'estampats colorits i divertits que ens transporten a moments íntims de la nostra ment però que alhora no mostren cap detall deixant jugar a la imaginació de l'espectador. La seva obra destaca per reproduir reminiscències del passat a través de metàfores visuals que comparteixen certa ironia amb els títols que crea l'artista.

Marc Gomez

Les obres de Marc Gómez (Palma, 1995), són creades des de les entranyes de l'artista recreant els moments perduts del que va poder ser i no va ser. La seva inquietud plena de creació esporàdica es contempla a les seves obres on les seves muses dones sensuals, ferides, amb mirades perdudes envolten obres tan simbòliques com la Llibertat, un ocell de paper delicat i fràgil que podria representar la timidesa del mateix artista davant de la vida .

Sabrina Jerez

Les peces de Sabrina Jerez (Palma, 2001), criden l'atenció per la seva expressivitat i simbologia representada a través de forts traços amb pintura les cares que representa. Sota pressió o Mordent són obres de l'estat anímic de l'artista on ara mateix experimenta la matèria a través de l'opressió de la seva joventut.

caCatalà
Saltar al contingut