Mite is in da haus

Curro Viera desenvolupa en MITO una nova interpretació d'aquestes narracions, algunes de clàssiques, d'altres de temps més moderns. Així, la seva revisió transforma el mite shakesperià d'Ofelia en un exemple modern d'autodestrucció, a Circe en víctima de les seves pròpies arts o a Saturn en una mare inquietant i peculiar.

Després d'anteriors treballs com Emakumea o Els Colors de l'Aire, l'artista es centra ara en una fotografia molt més conceptual i arriscada, que vol provocar la doble lectura i unir el plaer estètic un missatge crític i reinterpretatiu.

A l'antiga Grècia el mite era la manera com es transmetien els codis morals i les primeres, rudimentàries, idees sobre el significat del món. Explicava la relació del home amb el cosmos, amb els déus i amb la seva pròpia naturalesa, de manera que res escapava a ells.

Al llarg de la història el mite ha seguit al nostre imaginari col·lectiu com l'encarnació del sublim, com la relació de l'ésser humà amb el suprem però, sent en el fons conscients del seu origen fictici, hem donat també a anomenar mite allò que sabem fals.

El que és extraordinari posseeix també una qualitat d'embust, un ingredient d'artifici mitjançant el qual volem explicar des del més mundà al més elevat.

Exposició: des del 5 d'octubre al 5 de novembre del 2015
Horari: de 8 a 15 hores o sota cita concertada

Deixa un comentari

caCatalà
Saltar al contingut